Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Actief
Stadswandelingen


Wandel langs alle bezienswaardigheden in het historische centrum

Meppel is een stad met een culturele historie, mooie grachten en met een prachtige natuur. Langs al deze bezienswaardigheden zijn verschillende stadswandelingen uitgestippeld.

Bijvoorbeeld:

  • Jugendstilstadswandeling: Deze wandeling gaat vooral langs Jugendstilpanden, maar ook huizen met andere bouwstijlen, zoals Neoklassiek en Eclectisch zijn onderweg te bewonderen. De route gaat ook langs historisch interessante gebouwen, met vaak mooie geveldecoraties.
  • Grachten en Wevershoek: Vroeger was er veel vervoer over water en Meppel heeft, met haar vele grachten, daarin een belangrijke rol gespeeld. Enkele grachten zijn bewaard gebleven, net als de gezellige historische binnenstad met de Meppeler toren en de oude pakhuizen.
  • Joodse geschiedenis: Tot 1940 heeft de Joodse gemeenschap van Meppel meer dan 250jaar grote invloed gehad op de politiek, cultuur en economie. Helaas is er niet veel meer over van het Joodse erfgoed, maar het weinige dat er nog is herinnert ons aan vele generaties Joden die de stad Meppel naast welvaart ook identiteit en ‘kleur’ hebben gegeven.
  • Happen en stappen arrangement: Een culinaire stadswandeling door de historische binnenstad met een bezoek aan drie horecagelegenheden. De gids neemt u mee naar mooie en interessantie plekjes in het centrum van Meppel. Aanmelden kan tot een week voor vertrek bij TIP Meppel

Ook een stadswandelingsarrangement met een gids behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie en de routes op papier kunt u terecht bij TIP Meppel  

Ontvang de nieuwsbrief