Hartelijk bedankt voor uw aanmelding. De volgende nieuwsbrieven zullen in uw mailbox terechtkomen!

Bruisend Meppel
Welkom in Meppel


Meppel is levendig en uniek

In Meppel is het leven goed. De combinatie van natuur, groen, ruimte en historie maakt Meppel zo aantrekkelijk. Het is uniek wonen tussen drie natuurgebieden in. De sfeervolle grachten, de pleziervaart en de vele evenementen rond de pleinen maken de stad Meppel sprankelend voor iedereen.

Image

Winkelen

Het oude centrum van Meppel met karakteristieke straten, grachten en pleinen is het decor voor een gezellige winkelstad. Elke donderdag- en zaterdagochtend is er markt op het Kerkplein. Nijeveen en de Meppeler wijken Haveltermade, Koedijkslanden en Oosterboer hebben eigen winkelcentra.

Uitgaan

Meppel is het uitgaanscentrum voor een grote regio. Schouwburg Ogterop en cultureel centrum de Plataan bieden een actueel programma. Restaurants zijn er voor ieders smaak. Zo kan er gegeten worden in een nostalgisch pannenkoekenschip met een fraai uitzicht op de grachten. Cafés, bars en een discotheek zorgen voor een uitgebreid avond- en nachtleven.

Kunst, cultuur en evenementen

In Meppel vinden veel evenementen plaats zoals het grachtenfestival en in de zomer de traditionele Donderdag Meppeldagen. Maar ook voor kunst, cultuur en monumenten kunt u in Meppel terecht. Zoals Het Drukkerijmuseum en expositiecentrum De Secretarie. Maar ook het beklimmen van de Meppeler Toren en een kijkje in de molens De Weert, De Vlijt en De Sterrenberg in Nijeveen behoren tot de mogelijkheden.

Image

Overnachten

Op zoek naar mogelijkheden om tijdens uw bezoek aan Meppel te overnachten? Dat kan! Maak uw keuze uit B&B, campings, hotels en vakantiewoningen in Meppel en omgeving. Dit kan in Drenthe maar ook overnachten in Overijssel is vlakbij. Ook zijn er prima voorzieningen op het kampeerterrein Westeinde voor campers.

Watersport

Meppel is het stedelijk centrum van het Overijsselse merengebied. Vanaf het Meppelerdiep en de Drentse Hoofdvaart is het mogelijk te varen tot midden in de historische binnenstad. Langs de gerestaureerde grachten kan iedereen afmeren. Lees meer.  

Sport

Naast watersport biedt Meppel mogelijkheden voor onder meer midgetgolf, kegelen, bowling, paardensport en tennis. Subtropisch Centrum Bad Hesselingen garandeert met een recreatiebad, een whirlpool, superglijbaan, een buitenbassin, een zonneweide, een sauna en solaria een dag lang vermaak!

Toeristische regiogids

Kom nog meer in de stemming voor een bezoek aan onze regio. Lees ook de gezamenlijke regiogids Drenthe/Kop van Overijssel. De gids 'op de grens van water en land' bevat veel informatie over avontuurlijk Drenthe en Overijssel, met 6 gratis wandel, fiets- en vaarroutes. De gids is bij TIP's en recreatiebedrijven verkrijgbaar maar ook digitaal te lezen.

Ontvang de nieuwsbrief